Grafika ilustracyjna

Grafika ilustracyjna to doskonałe uzupełnienie słowa pisanego.

Nie stanowi konkurencji dla tekstu ale może dodatkowo rozbudzić wyobraźnię, a często ułatwia jego zrozumienie. Tworzenie grafiki ilustracyjnej wymaga od grafika nie tylko dobrego opanowania warsztatu technicznego i sprawnego posługiwania się kreską ale również dużego wyczucia specyfiki i charakteru tematu.

Na stronie prezentujemy przykładowe grafiki wykonane przez nas na potrzeby tomiku Fraszek "Okruchy" Piotra Kasperczaka. Grafiki zostały wykonane piórkiem, jednakże jesteśmy w stanie wykonać ilustracje w dowolnej technice.

Szkicowanie, rysowanie, malowanie - w tym czujemy się naprawdę dobrze i z wielką przyjemnością podejmiemy się kolejnych podobnych zleceń. Jeśli więc chciałbyś wydać książkę dla dzieci, opracowujesz ilustrowaną publikację, uważasz iż Twoje teksty wspaniale byłoby wzbogacić odpowiednimi ilustracjami - odezwij się do nas - być może wspólnie uda się stworzyć coś wyjątkowego.

grafika ilustracyjna
ilustracje do tomiku fraszek